Home » Permanente Make-up » Veelgestelde vragen permanente make up

Vragen en antwoorden over permanente make up

Het laten zetten van permanente make-up is iets waar mensen vaak goed over na moeten denken. Daarbij hoort bij velen ook een online onderzoek naar informatie. Maar niet alles wat u op het internet leest is natuurlijk te vertrouwen en waar moet u deze zoektocht starten?

Daarom hebben we bij LoveMakeUp de 10 meest gestelde vragen op het internet over permanente make-up (PMU) op een rijtje gezet. Zodat u niet verder hoeft te zoeken!

Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet op onze specialiste te contacteren voor meer informatie.

Vragen over permanente make up

De 10 meest gestelde vragen over PMU

Wat is permanente make-up?

Permanente Make-up (PMU) is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben. Bijkleuren met een potlood is niet meer nodig. Gedurende een periode van 1-3 jaar (na een eerste behandeling), zijn je wenkbrauwen, eyeliner of lippen verzorgd en elegant, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand.

Voor wie is permanente make-up?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen. Kortom, permanente make-up is geschikt voor een brede doelgroep.
Permanente Make-up is in het bijzonder geschikt voor Alopecia patiënten, Studio 5 Sterren heeft in de afgelopen jaren een specialisatie opgebouwd voor deze doelgroep.

Hoe werkt permanente make-up?

Met een flinterdunne naald wordt een pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage (hetgeen levenslang zichtbaar blijft) gaat het hier om pigmentatie in het bovenste laagje van de huid. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt. Het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat natuurlijk gewoon door. Gemiddeld zit een Permanente Make-up voor de wenkbrauwen 1 tot 3 jaren een eyeliner 1 tot 5 jaar of zelfs nog langer.

Is permanente make-up veilig?

Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Vandaar dat altijd eerst het “informent consent formulier” moet worden ingevuld, zodat wij de medische achtergrond kunnen achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kunnen gaan.

Is permanente make-up blijvend?

Een betere benaming voor Permanente Make Up is Semi Permanente Make Up, want het is niet helemaal permanent. Het is niet zo blijvend als een tatoeage. Zonder opfrissen vervagen de pigmenten in de huid geleidelijk, totdat het vrijwel niet meer zichtbaar is. Een opfrisbehandeling is dan ook raadzaam na enkele jaren.

Is permanente make-up pijnlijk?

De behandelingen zijn niet geheel gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders. Bij de Studio LoveMakeUp werkt onze PMU specialist Marina zo nauwkeurig mogelijk om de gevoeligheid tot een minimum te beperken. Ook kunt u een half uur van te voren 2 paracetamol innemen.

In de praktijk echter ervaart 90% van de personen een behandeling eerder ‘irritant’ dan pijnlijk.

Is PMU hetzelfde als een tattoo?

Nee, het maakt uit of u de permanente make-up bij de tattooshop of bij de schoonheidsspecialist laat zetten. Wij maken gebruik van andere kleurpigmenten en deze zullen 1 tot 4 jaar blijven zitten. Bij een tattooshop gebruiken ze een ander soort inkt, andere speciale kleuren, machines en ook de behandelmethode is anders. Het verschil tussen permanente make-up en tatoeëren is dat wij tot maximaal 2 mm diep de huid ingaan. De inkt bij een tattoo gaat wel tot 5 mm diep of zelfs nog dieper. Tatoeëren is dus wel degelijk iets anders.

Is het eindresultaat direct zichtbaar?

Nee. Het eindresultaat is pas zichtbaar na 1 tot 2 weken. De huid is na de behandeling licht gezwollen en in het begin, na de behandeling, is de kleur van de pigmentatie donkerder. Dat wordt gemiddeld nog zo’n 40 procent lichter.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up is voor altijd, maar het kan na verloop van tijd licht vervagen. Dat vervagen gaat heel geleidelijk. Meestal gaat er wel 1 tot 3 jaar overheen. Het aantal jaar is afhankelijk van de pigmentkleur die we gebruiken. Wanneer u de kleur niet mooi meer vindt, of u gaat het alweer zelf bijtekenen, dan kunnen wij de kleur opfrissen/bijkleuren. Daar is slechts 1 behandeling voor nodig.

Waarom zijn de prijzen zo verschillend?

Een goede permanente make-up specialiste zal aanzienlijke investeringen doen betreffende pigmenten, apparatuur en bijscholingen om u van de beste kwaliteit te voorzien met het allermooiste resultaat. Dit wordt uiteraard in de prijs verrekend, u zult dan niet de goedkoopste behandeling krijgen maar wel de beste!
De permanente make-up specialiste bij LoveMakeUp volgt regelmatig bijscholing in het binnen-en buitenland en wij durven onszelf dé specialist op het gebied van PMU (Permanente Make-Up) te noemen. Wel een zo’n veilig gevoel!

Waarom kiezen voor LoveMakeUp

8 redenen om niet langer te twijfelen en vandaag nog te kiezen voor PMU bij LoveMakeUp!
  • altijd mooie resultaten
  • medisch geschoold personeel
  • pure en betrouwbare pigmenten
  • hygiëne & steriliteit primeert
  • pijnloze behandelingen
  • bijscholing op wereldniveau
  • specialist in het vak
  • hoge kwaliteit aan betaalbare prijzen

Actief sinds 2010

LoveMakeUp nodigt u uit om elke dag wakker te worden met perfect aangebrachte make-up! Sinds 2010 helpt Marina vrouwen om zich zelfverzekerd te voelen en er elke dag perfect uit te zien middels het gebruik van diverse schoonheidsbehandelingen.

 

Marina is volledig gecertificeerd en heeft 10 jaar ervaring als cosmetische consulente. Ze heeft een onmiskenbare passie om bij klanten een vlekkeloze look te creëren die bij hen past.

Marina