PMU behandeling in 4 stappen

Hoe ziet een permanente make-up behandeling eruit? Welke stappen moet u doorlopen? Bij LoveMakeUp geven we graag een antwoord op deze en vele anderen vragen rond permanente make-up!

Met ons perfectionisme en specialisme in permanente make-up en medische cosmetica streven we naar een meer dan een goed resultaat. Ontdek hieronder ons stappenplan tot mooie ogen, lippen of wenkbrauwen met PMU.

 • 1
  INTAKE

  Tijdens de intake (eerste afspraak) bespreken we de kleur, vorm en wordt er een ‘informent consent’ ingevuld.

  Lees meer
 • 2
  BEHANDELING

  Tijdens de behandeling wordt de vorm bepaald en brengen we het pigment met een steriele naald in de huid.

  Lees meer
 • 3
  NAZORG

  Aan het einde van de behandeling krijg je nazorg instructies. Deze krijg je ook schriftelijk mee.

  Lees meer
 • 4
  NABEHANDELING

  De nabehandeling vindt plaats na minimaal 28 dagen. Plekjes waar het pigment minder heeft gepakt worden bijgewerkt.

  Lees meer

Intake

Dit is het eerste deel van het hele proces en wordt meestal gedaan als onderdeel van uw initiële behandeling, maar het kan ook afzonderlijk worden gedaan, als u dat wenst.

Omdat mijn doel is om naar mijn cliënt te luisteren, zal ik heel zorgvuldig met u praten wat u wilt bereiken met de behandeling. Dit omdat iedereen anders is (ik heb nooit dezelfde vorm wenkbrauw, lipcontour of eyeliner gezet).

Ik teken met mijn potlood indien nodig 100 keer uw wenkbrauwen, lippen of ogen eyeliner tot u helemaal tevreden bent. Tijdens overleg ondertekent u uw patiëntenkaart; we zullen uw algemene gezondheidstoestand bespreken en dan gaan we naar de volgende stap.

Intake pmu
pmu behandeling

Behandeling

Allereerst brengen we de anesthesiecrème aan op de huid die behandeld gaat worden en deze laten we 15-20 minuten werken. Op deze manier wordt uw ongemak tot een minimum beperkt.

Met behulp van de gespecialiseerde gezichtstatoeage-machine breng ik het pigment secuur en voorzichtig op de lederhuid aan. U voelt hierbij lichte prikjes. Alle naalden moeten voor elke klant nieuw en steriel zijn, ze worden dan ook in uw aanwezigheid geopend.

Direct na de behandeling ziet de kleur er waarschijnlijk donker en glanzend uit en is het omliggende weefsel gezwollen en rood. Dit zal na 3-4 dagen vervagen. Het hele proces duurt ongeveer 2,5 – 4 uur, maar het varieert van persoon tot persoon en hangt af van uw individuele behoeften.

We zullen pauzes nemen indien u die nodig heeft. Meestal is de kleur niet perfect na de eerste behandeling. Voor semi-permanente make-up is ten minste één afspraak vereist om meer pigment toe te voegen waar nodig.

Nazorg

De PMU mag de eerste vijf dagen niet nat worden. Make-up verwijderen doet u dus voorzichtig met watjes om de wenkbrauwen heen zodat u ze niet aanraakt.

De eerste tien dagen geen zon, geen sauna, niet zweten, geen zwembad. Het gebied moet goed schoon gehouden worden.

Smeren met Bepanthen Baby zalf. Per wanneer en hoe vaak u dat doet verschilt per soort PMU en behandeling. Zodra mijn huid/de wenkbrauwen trekkerig gaan voelen, weer opnieuw smeren. Op deze manier komen er weinig tot geen korstjes op de behandelde zone.

Na enkele dagen gaat het gebied vervellen/schilferen, daar moet je gewoon afblijven.

De kleur gaat nog heel erg veranderen in deze dagen hiervan moet u niet schrikken. Het wordt nog veel lichter en zachter en tijdens de tweede behandeling gaan we kijken naar de kleur en vorm er wat er nog anders moet.

Nazorg pmu
Nabehandeling pmu

Nabehandeling

Let op: permanente make-up is dus een tweefasenbehandeling en een tweede afspraak is 4-6 weken na uw eerste behandeling noodzakelijk. Dit is meestal een afspraak van ongeveer 2 uur om meer pigment aan de wenkbrauwen toe te voegen.

Dit komt omdat het gebied aan het genezen is, sommige delen misschien niet zo goed als anderen en u hebt wellicht een paar plaatsen die meer kleur vereisen. Dit is volkomen normaal aangezien iedereen anders geneest.

Hoe dan ook, het is van cruciaal belang dat u de retoucheerafspraak afrondt. Het is belangrijk dat een retoucheerprocedure niet eerder dan 4 weken na de eerste behandeling wordt uitgevoerd.

De minimumnorm voor een vervolgafspraak voor de lipprocedure is 6 weken vanwege de delicate aard van de lippen. Het verschil in tijd tussen de behandelingen varieert afhankelijk van het gezondheidsprofiel en de leeftijd van de cliënt. Dit zijn echter gangbare richtlijnen.

Waarom kiezen voor LoveMakeUp

8 redenen om niet langer te twijfelen en vandaag nog te kiezen voor PMU bij LoveMakeUp!
 • altijd mooie resultaten
 • medisch geschoold personeel
 • pure en betrouwbare pigmenten
 • hygiëne & steriliteit primeert
 • pijnloze behandelingen
 • bijscholing op wereldniveau
 • specialist in het vak
 • hoge kwaliteit aan betaalbare prijzen

Actief sinds 2010

LoveMakeUp nodigt u uit om elke dag wakker te worden met perfect aangebrachte make-up! Sinds 2010 helpt Marina vrouwen om zich zelfverzekerd te voelen en er elke dag perfect uit te zien middels het gebruik van diverse schoonheidsbehandelingen.

 

Marina is volledig gecertificeerd en heeft 10 jaar ervaring als cosmetische consulente. Ze heeft een onmiskenbare passie om bij klanten een vlekkeloze look te creëren die bij hen past.

Marina

Meer weten? Laat je terugbellen...