Home » Permanente Make-up » Nazorg permanente make up » Nazorg PMU wenkbrauwen

Nazorg PMU wenkbrauwen

Om de PMU-behandeling van de wenkbrauwen zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen hebben we bij LoveMakeUp de volgende adviezen als wenkbrauwen nazorg instructies:

Nazorg PMU wenkbrauwen

Algemene nazorg wenkbrauwen

Direct na de behandeling zullen de wenkbrauwen er misschien wat gezwollen uitzien, dit trekt binnen een paar uur vanzelf weg. De wenkbrauwen lijken heel donker van kleur. Schrik hier niet van, na één week wordt dit 30% tot 50% minder. De komende weken zal de kleur verzachten en een natuurlijk uiterlijk krijgen.

U mag eventuele korstjes nooit afkrabben! Doet u dit wel dan werkt dit nadelig voor het genezingsproces. U trekt hiermee het pigment uit de huid en maakt het wondje weer open waardoor er minder pigment in de huid blijft zitten en er langer kans op infecties zal blijven bestaan.

Raadpleeg bij ontsteking of extreme zwelling altijd een arts.

voorzorgsmaatregelen-pmu

De eerste 7 dagen

 • Zalf gebruiken zoals aangegeven: uw specialiste heeft u mogelijk een genezende balsem gegeven om te gebruiken. Dit moet voorzichtig twee tot drie keer per dag worden aangebracht, zoals aangegeven, met schone handen en een schone wattenstaafje voor elke toepassing. Verwijder overtollige creme met een schone tissue. Less is more: uw huid heeft lucht nodig om te ademen en te genezen. Met sommige wenkbrauw tattoo-technieken adviseren we zelfs droge genezing, met minimaal of geen gebruik van zalf. Uw specialiste zal u hierover persoonlijk adviseren tijdens uw consult.
 • Weersta de neiging om aan uw huid te krabben: enige jeuk is normaal; het is een teken dat uw huid zichzelf begint te genezen. Pluk niet op het behandelde gebied en maak er geen krassen op, want dit kan littekens, infecties en een slecht kleurresultaat veroorzaken. Uw wenkbrauwtattoo kan een beetje schilferen; dit is ook volkomen normaal en moet op natuurlijke wijze genezen.
 • Vermijd make-up en producten in het gebied waar u uw wenkbrauwtattoo hebt laten doen. U mag niets anders aanbrengen dan de meegeleverde genezende balsem. Elke vochtinbrengende crème, make-up, oliën of lotions kunnen een infectie of een reactie in uw huid veroorzaken, wat nadelig is voor het eindresultaat.
 • Was uw gezicht niet: dit klinkt misschien een beetje vies, maar water krijgen op het behandelde gebied kan problemen veroorzaken met de semi-permanente tatoeage. In plaats van water over uw hele gezicht te spatten, gebruikt u een reinigingsmiddel om overal behalve de tatoeage zelf te reinigen. Als u uw wenkbrauwtattoo nat maakt, dept u deze voorzichtig droog met een schone tissue.
 • Draag uw paardenstaart terug: als u vaak haar in uw gezicht of een pony heeft, zorg er dan voor dat u het minstens de eerste week terug klemt. Haar dat in uw getatoeëerde wenkbrauwen komt, kan een infectie veroorzaken die de manier waarop de kleur ondergaat verstoort.
 • Vermijd zon en ligbedden: grote zonnebrillen of een hoed met rand kunnen bescherming bieden tegen de zon, voor uw wenkbrauwtattoos. Ga niet op zonnebedden liggen of deelnemen aan activiteiten die overmatig zweten kunnen veroorzaken, zoals sporten of sauna’s.

In dit vroege stadium voor uw tattoo zorgen, kan het verschil betekenen tussen een mooie, langdurige cosmetische tatoeage of een teleurstellend resultaat.

Vergeet niet dat uw kleur nu onvermijdelijk donkerder is dan het eindresultaat, dus ga er niet vanuit dat de kleur verkeerd is; geef het tijd en het zal worden tot de perfecte kleur die u wilde.

De eerste paar weken

De meeste wenkbrauwtatoeages zijn goed genezen tegen de tijd dat twee weken voorbij zijn. Tijdens deze twee weken moet u oppassen dat ligbedden, zonneschijn, zwembaden, zout water en directe douchestraal worden vermeden. U hoeft niet zo voorzichtig te zijn met het wassen van uw gezicht, zolang het water maar koel is. Ook kunt u uw paardenstaart weer op de gewenste manier dragen, zonder zich zorgen te maken over een infectie.

Als het goed is, heeft u vier tot acht weken na uw initiële behandeling een vervolgafspraak door uw specialiste gekregen. Dit is een goede kans om de kleur en vorm te evalueren nu de huid tot rust is gekomen. Uw semi-permanente make-up artiest zal uw wenkbrauwen nagaan, meer pigment (opnieuw) aanbrengen en problemen met vlekkerigheid of ongelijke vorm aanpakken.

Net zoals toen u uw eerste make-uptattoo liet doen, dient u de eerste zeven dagen na de retouchering goed te zorgen voor uw wenkbrauwen. Vermijd wrijven of krabben over uw wenkbrauwen gedurende enkele weken, omdat dit voortijdige inktverwijdering kan veroorzaken en ertoe kan leiden dat uw tattoo te snel vervaagt.

PMU Wenkbrauwen
Langere termijn nazorg voor uw permanente wenkbrauwen

Langere termijn nazorg voor uw permanente wenkbrauwen

U hebt goed geld geïnvesteerd in deze prachtige nieuwe wenkbrauwen, dus u wilt natuurlijk dat het resultaat zo lang mogelijk blijft. Uw wenkbrauwtatoeages helpen scherp en mooi gekleurd te blijven, betekent dat u ze ook op de lange termijn moet verzorgen. Hoewel deze zorg eigenlijk vrij minimaal is. Wij raden het volgende aan:

 • Gebruik altijd zonnebrandcrème, omdat zonlicht uw semi-permanente wenkbrauw-tatoeages doet vervagen.
 • Vermijd het gebruik van anti-verouderingscrèmes in het gebied, omdat deze uw tatoeages kunnen beïnvloeden.
 • Vermijd bepaalde huidbehandelingen in het gebied, zoals chemische peeling, gezichtsscrubs, laserverjonging, microdermabrasie en andere.
 • Als u een huidbehandeling inplant, vertel uw schoonheidsspecialiste dan over uw permanente wenkbrauwtattoo.
 • Informeer uw arts over uw permanente wenkbrauwen als u een MRI-scan of een andere medische procedure nodig heeft

Hoewel al deze permanente make-up nazorginstructies in het begin misschien een beetje ontmoedigend lijken, is het meeste gewoon een kwestie van uw gezond verstand gebruiken. Uw specialiste is altijd binnen belbereik voor ondersteuning, of het nu een maand of een jaar geleden is dat u uw behandeling heeft gehad.

Er is geen garantie hoe lang permanente wenkbrauwen meegaan, maar met een beetje zorg en aandacht zorgt u ervoor dat u zo lang mogelijk een geweldig resultaat behoudt.

Waarom wenkbrauwen nazorg zo belangrijk?

Wanneer u hebt geïnvesteerd in prachtige permanente wenkbrauwen, wilt u deze er ook zo lang mogelijk op hun best uit laten zien. De meeste behandelingen blijven zitten variërend van een jaar tot drie voordat u een retouchatieafspraak nodig heeft. Tevens spelen veel factoren een rol bij het bepalen hoe lang de PMU blijft zitten.

Voor een snelle genezing en het mooiste resultaat van uw permanente wenkbrauwen zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Daarom hebben wij PMU wenkbrauwen nazorginstructies voor de komende 14 dagen en voor op de lange termijn samengevat. Wij willen immers dat uw permanent make-up zo lang als mogelijk mooi blijft.

Waarom kiezen voor LoveMakeUp

8 redenen om niet langer te twijfelen en vandaag nog te kiezen voor PMU bij LoveMakeUp!
 • altijd mooie resultaten
 • medisch geschoold personeel
 • pure en betrouwbare pigmenten
 • hygiëne & steriliteit primeert
 • pijnloze behandelingen
 • bijscholing op wereldniveau
 • specialist in het vak
 • hoge kwaliteit aan betaalbare prijzen

Actief sinds 2010

LoveMakeUp nodigt u uit om elke dag wakker te worden met perfect aangebrachte make-up! Sinds 2010 helpt Marina vrouwen om zich zelfverzekerd te voelen en er elke dag perfect uit te zien middels het gebruik van diverse schoonheidsbehandelingen.

 

Marina is volledig gecertificeerd en heeft 10 jaar ervaring als cosmetische consulente. Ze heeft een onmiskenbare passie om bij klanten een vlekkeloze look te creëren die bij hen past.

Marina