Home » Permanente Make-up » Wat is permanente make up?

Wat is permanente make up?

Wanneer u ooit ‘s ochtends wakker bent geworden en zou willen dat u uw make-up niet op hoeft te doen, is dit wellicht de oplossing voor u. Permanente make-up (meestal microblading en permanente eyeliner) lijkt precies op de echte make-up die u in het algemeen zou aanbrengen.

Zoals de naam al aangeeft, is deze echter permanent en hoeft deze niet elke dag worden verwijderd of opnieuw worden aangebracht.

Vergelijkbaar met een tatoeage

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u het leuk vindt om mooie, volle wenkbrauwen te hebben. U staat elke ochtend op en vult ze in; met elke dag dezelfde routine, zou u wellicht liever willen dat u dit proces niet telkens zou hoeven doorlopen.

Een permanente make-up behandeling die uw wenkbrauwen vult, waardoor het lijkt alsof u bepaalde make-up producten hebt gebruikt, ook al is er geen poeder aan te pas gekomen.

Wanneer een persoon permanente make-up gedaan krijgt, is er een bepaalde hoeveelheid inkt die op het gezicht wordt aangebracht. Het proces is vergelijkbaar met dat van tatoeages, maar is meer toegesneden op het gezicht van een persoon en het delicate werk dat men in deze gebieden zou moeten doen. Dit proces wordt micropigmentatie genoemd en is bedoeld om de make-up er perfect uit te laten zien.

Vanwege de gevoeligheid van de huid in dit gebied, gebruiken de artiest meestal een gespecialiseerde verdoving om de pijn in deze gebieden te verminderen. De huid hier is over het algemeen volledig gevoelloos gedurende de behandeling, waardoor de tatoeëerder met absoluut gemak aan het gezicht van een persoon kan werken.

Vergelijkbaar met een tatoeage
pmu-studio-wenkbrauwen

Permanente make-up krijgen

Voordat de permanente make-up aangebracht wordt, krijgt u een pleistertest op de huid om te controleren of u een allergische reactie heeft op het pigment dat zal worden gebruikt.

Daarna kiest u de kleur, op basis van advies en suggesties van de visagist. De artiest zal vervolgens een steriele chirurgische pen gebruiken om het te tatoeëren gebied te schetsen en vervolgens een verdovende gel op uw huid aanbrengen.

Met behulp van een holle, vibrerende naald brengt de technicus het pigment aan op de bovenste laag van de huid. Elke keer dat de naald de huid penetreert, komt er een druppeltje pigment vrij in het gat dat de naald maakt. U voelt een lichte prikken.

Na het krijgen van permanente make-up duurt het ongeveer drie weken voordat de kleur vervaagt naar zijn permanente schaduw.

In het begin ziet de kleur er waarschijnlijk donker en glanzend uit. Het omliggende weefsel zal ook gezwollen en rood zijn.

U kunt een koud kompres gebruiken om zwelling te verminderen en antibiotische zalf om infecties te voorkomen. Strikte zonvermijding en het gebruik van zonnefilters die het hele A- en B-spectrum van ultraviolet licht gedurende meerdere weken blokkeren, is belangrijk om post-inflammatoire kleurveranderingen te voorkomen. Complicaties zijn zeldzaam, maar kunnen infecties of allergische reacties op de tatoeage kleurstof omvatten.

Meest gebruikte permanente make-upopties

Het is van essentieel belang dat u begrijpt wat permanente make-up kan bieden voordat u aan een van deze behandelingen begint.  Hier zijn enkele van de meest voorkomende procedures die worden aangeboden onder permanente make-up:

Het proces is net als het krijgen van een tatoeage. De persoon die permanente make-up aanbrengt, gebruikt een naald die in uw huid doordringt en pigment afgeeft. Correcte sterilisatie, technieken en certificatie zijn hierbij cruciaal.

Waarom kiezen voor LoveMakeUp

8 redenen om niet langer te twijfelen en vandaag nog te kiezen voor PMU bij LoveMakeUp!
  • altijd mooie resultaten
  • medisch geschoold personeel
  • pure en betrouwbare pigmenten
  • hygiëne & steriliteit primeert
  • pijnloze behandelingen
  • bijscholing op wereldniveau
  • specialist in het vak
  • hoge kwaliteit aan betaalbare prijzen

Actief sinds 2010

LoveMakeUp nodigt u uit om elke dag wakker te worden met perfect aangebrachte make-up! Sinds 2010 helpt Marina vrouwen om zich zelfverzekerd te voelen en er elke dag perfect uit te zien middels het gebruik van diverse schoonheidsbehandelingen.

 

Marina is volledig gecertificeerd en heeft 10 jaar ervaring als cosmetische consulente. Ze heeft een onmiskenbare passie om bij klanten een vlekkeloze look te creëren die bij hen past.

Marina